Víz 25°C
Euro 310 Ft

Hírek - Spirit of Balaton Balatonkerülő élmény- és teljesítmény túra

A 2012-es Spirit of Balaton időpontja: 2012. július 7. szombat 8:00 óra. A Spirit of Balaton minden év júliusának első szombatján megrendezett, 24 órás Balaton körüli kerékpáros élmény- és teljesítménytúra, útvonala Balatonmáriafürdő főteréről indul az északi part irányába, majd a tó megkerülésével a déli parton tér vissza kiindulási pontjára. A túra útvonalán a résztvevőket számos helyen várja a polgármesteri hivatalok és helyi egyesületek által működtetett pecsételőállomás, ahol a honlapról szabadon letölthető és kinyomtatható pecsétkönyvbe összegyűjthetők a túra során érintett Balaton-parti települések pecsétjei. Az állomások egy része a rendezvény teljes időtartama alatt, 24 órán keresztül működik, kisebb részük csak a nappali órákban.
A Spirit of Balaton hivatalos rajtja Balatonmáriafürdőn van, de a pecsétek gyűjtését bármelyik pecsételőállomáson meg lehet kezdeni és be lehet fejezni. A rendezvényhez a hivatalos rajtidőpontnál később is lehet csatlakozni, egyénileg és csapatban is. A túra hossza kb. 220 km, a tihanyi komppal rövidítve kb. 150 km.

A Spirit of Balaton-on való részvétel ingyenes és a részvétel minden tekintetben saját felelősségre történik. A Balaton körüli kerékpárút mellett vagy ahhoz közel található pecsételőállomásokon a résztvevők mindenkor kedves és szívélyes fogadtatásban részesülnek, mely már önmagában értelmet ad e kihívásnak. Az előzetes jelentkezés nem kötelező és részvételre sem kötelez, de segíti a szervezők munkáját, így azt a szervezők a Spirit of Balaton hivatalos weboldalán a Regisztráció menüpontban foglaltak szerint várják.

A résztvevők adatai, illetve az általuk küldött fotók és élménybeszámolók felkerülnek honlapra, ahol sok más, a Balatonnal és a Balaton körüli kerékpározással, természetjárással kapcsolatos információk és különböző túraajánlatok is találhatóak.

A szervezők sok szeretettel várnak minden kerékpárost a 2012-es Spirit of Balaton-ra, akár az egész Balaton-körre, akár csak egy-egy rövidebb szakaszra csatlakoznak, kedvcsinálóként pedig ajánlják a 2010-es és 2011-es rendezvények fotóit és élménybeszámolóit, valamint a Spirit of Balaton hivatalos weboldalán a Túraleírás-t, ahol mindenki virtuálisan végigjárhatja a Spirit of Balaton teljes útvonalát!